Voor een schoolopdracht moest er een geheel concept plus uitingen ontwikkeld worden voor het fastfood restaurant Grasshopper. Dit restaurant is ecologisch verantwoord en houdt zich bezig met het eten van insecten, zoals meelwormen en sprinkhanen. Mijn concept is dat bezoekers in dit restaurant zowel snel, als gezellig en lang kunnen eten. Het eten wordt op zo'n manier gepresenteerd dat het er appetijtelijk uitziet, minder eng is om te eten en vertrouwd aanvoelt. Ook is er een app en een website ontworpen waar de gasten diverse onderdelen kunnen bekijken zoals het menu, coupons en overige informatie. Op deze manier wordt het restaurant ook interactief. 
Mijn gekozen doelgroep is: "ecologisch verantwoorden mensen die houden van nieuwe dingen in een leeftijdscategorie van 16 - 50 jaar oud" met de kernwaarden ondernemend, eenvoud, duurzaam en kwaliteit. Met deze punten ben ik aan de slag gegaan met een huisstijl en de verpakkingen van Grasshopper.

Woord- en beeldmerk Grasshopper


Visitekaartjes Grasshopper
Briefpapier en volgveld Grasshopper
Envelop Grasshopper


Menukaart Grasshopper
Abri Grasshopper


Verpakkingen Grasshopper


App Grasshopper. Deze app is ontworpen in AdobeXD. Vervolgens is er een klikmodel gemaakt om aan te tonen hoe de app in zijn werk zal gaan, inclusief gele responses.


Website Grasshopper. Net als de app is deze website ontworpen in AdobeXD waar vervolgens ook het klikmodel in is gemaakt.
Tot slot is er een brandbook ontworpen voor Grasshopper met hierin iedere regel die belangrijk is voor het merk.

www.anthonyboyd.graphics voor de mock-up.

Back to Top